Winterse notenkoekjes met buffalo-wormen (+/- 30 stuks)

Benodigdheden:

Koekvormpjes
Bakpapier
Deegroller
Oven 180 0C

110 gram grasboter
50 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 losgeklopt ei
200 gram biologische tarwebloem
Handje buffalo-wormen
Handje gehakte ongebrande noten (walnoot, pecan)
Theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze:
Roomboter, ei en suiker romig kloppen. Voeg de bloem toe en kneed tot stevige bal.
Kneed de buffalo-wormen en noten hier doorheen. Voeg naar smaak kaneelpoeder toe
Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van +/- 0,5 cm
Maak koekjes in de gewenste vorm en leg op de bakplaat met bakpapier
Bak in 15- 20 minuten af in voorverwarmde oven

* Wil je een gezonde variant maken zonder tarwebloem, gebruik dan amandelmeel, krekelmeel, kastanjemeel, speltmeel, boekweit e.d. Of een mix daarvan. Het kan wel zijn dat daardoor minder meel nodig is (in ieder geval met boekweit), kwestie van uitproberen!
** Wil je geen geraffineerde suiker gebruiken, neem dan een handvol gehakte dadels, rozijnen of wat stevia poeder
*** Ik heb in dit recept walnoten en pecannoten gebruikt maar dit kan natuurlijk van alles zijn: gepelde pistachenootjes, amandelen, hazelnoten etcetera