Ratjetoeschotel met sprinkhaan

Voor 3-4 personen

Ingrediënten:

200 g (wilde) spinazie
2 lente uitjes
1 courgette
bakje wilde paddestoelen
bakje taugé
3-4 stukken wilde zalm
15-20 sprinkhanen
bakje zeekraal
1 cm gemberwortel
4 teentjes knoflook
peper, zeezout, geelwortel
roomboter, kokosolie of olijfolie, sesamolie

Bereiding:

Ontdooi, indien nodig, de zalm en smeer in met olijfolie, peper, zout, geperste knoflook en stukjes zeekraal. Laat lekker intrekken.
Maak een marinade van olijfolie, sesamolie, knoflook en sambal. Verwijder de poten en vleugels van de sprinkhanen en leg deze in de marinade.
Was de spinazie, verwijder de stelen en scheur het blad in kleinere stukken. Snij de lenteui. Bak de spinazie samen met de ui en 2 tenen knoflook (geperst of in kleine stukjes gesneden) in een beetje boter of kokosolie tot deze geslonken. Laat goed uitlekken in een vergiet. Voeg peper en zout naar smaak toe. Rasp een stukje gemberwortel en meng met de spinazie.
Snijd de courgette in blokjes en de paddestoelen in grove stukken. Was de taugé. Roerbak de courgette, taugé en paddestoelen tot deze beetgaar zijn. Voeg het restant van de zeekraal toe en bak even goed door. Voeg vervolgens de spinazie toe.
Bak ondertussen de zalm in wat kokosolie tot deze gaar is. Snijd in stukken en voeg bij het groentemengsel. Voeg wat geelwortel en eventueel nog wat peper of zout naar smaak toe.
Rooster in een koekenpan de sprinkhanen goudbruin (enkele minuten) en leg even op een stukje keukenpapier
Serveer het ratjetoemengsel in diepe borden en garneer met de knoflooksprinkhanen

Bug Appétit!