Powerquiche met meelwormen of sprinkhaan

Voor 3-4 personen

Ingrediënten:

400 g (wilde) spinazie
2 lente uitjes
kommetje verse of gevriesdroogde meelwormen*
4 eieren
75 g gemengde noten
100 g roomboter (kamertemperatuur)
100 g geitenkaas
1 cm gemberwortel
3 teentjes knoflook
5 volle eetlepels amandelmeel
½ theelepel natriumbicarbonaat (NaHCo3)
peper, zeezout, geelwortel
kokosolie of olijfolie

Bereiding:


Was de spinazie, verwijder de stelen en scheur het blad in kleinere stukken. Snij de lenteui. Bak de spinazie samen met de ui en 2 tenen knoflook (geperst of in kleine stukjes gesneden) in een beetje boter of olie tot deze geslonken is en laat uitlekken in een vergiet. Voeg peper en zout naar smaak toe. Rasp een stukje gemberwortel en meng met de spinazie.

Meng in een kom de roomboter en natriumbicarbonaat en roer vervolgens de eieren er een voor een doorheen. Breng het mengsel op smaak met 1 teen knoflook (geperst), peper en zout. Voeg het amandelpoeder toe en meng met een garde tot een homogene brei ontstaat.

Meng de spinazie door het eiermengsel in de kom en voeg een ½ theelepel geelwortel toe. Proef vervolgens en voeg eventueel nog wat zout of peper toe.

Rooster de meelwormen gedurende ~2 minuten in een beetje roomboter op matig vuur
Verwarm de oven voor op 220oC en vet een ovenschaal in met wat roomboter. Doe ¾ van het ei/groentemengsel in de ovenschaal. Leg hierop de geroosterde meelwormen (of sprinkhanen). Verkruimel de geitenkaas en verdeel over het mengsel. Hak de noten fijn en verdeel dit weer over geitenkaas. Verdeel de rest van het ei/groentemengsel over de noten zodanig dat de noten en geitenkaas hierdoor afgedekt wordt.
Bak 20-30 minuten in de oven bij 220oC totdat de quiche stevig is en een mooie kleur heeft.

* In plaats van meelwormen kun je ook sprinkhanen gebruiken:
Verwijder de vleugels en poten van 12 sprinkhanen
Leg de sprinkhanen even in een bakje met daarin wat olijfolie, sambal en gehakte knoflook.
Bak de sprinkhanen in het olijfolie/knoflook mengsel gedurende 2 minuten op matig vuur. Laat uitlekken op wat keukenpapier

Bug Appétit!