Mini-loempia’s met buffalo-wormen (12 stuks)

Benodigdheden:

Frituurpan

                                     Mini-loempia’s met buffalo-wormen

Wok pan
Vergiet

Olijfolie (bakken)
20 g rijstnoedels
50 g witte kool fijngesneden
25 g wortelreepjes
50 g taugé
1 stukje gember
Halve limoen
1 teentje knoflook
1 eetlepel bloem
Peper, zout, chilikruiden
2 eetlepels soja saus
Buffalo-wormen of meelwormen naar smaak
Chili-saus
3 loempiavellen 10 x 10 cm (1 vel gedeeld door 4)

Bereidingswijze:

Breng een pannetje water aan de kook en zet het gas dan uit. Laat de rijsnoedels hierin 10 minuten weken. Giet de noedels in een vergiet en laat goed uitlekken.
Maak een gladde marinade van de sojasaus, knoflook, gember, geperste limoen, peper, zout en chili
Doe de olijfolie in een wok en roerbak hierin de witte kool en wortelreepjes.
Voeg als laatste de taugé en rijsnoedels toe en bak even mee.
Breng het geheel op smaak met de marinade, schep goed om.
Meng de buffalo-wormen of meelwormen door het groentemengsel en warm even door. Laat afkoelen.

Maak een bloempapje door de bloem te mengen met 3 eetlepels water.
Leg op een loempiavelletje een beetje vulling. Vouw dicht als “envelopje” en sluit het met een beetje van het bloempapje. Frituur de loempiaatjes op 180oC en serveer met chili-saus.