Choco-sprinkhanen en chocolaatjes met buffalo’s of meelwormen

Benodigdheden:

Chocolaatjes met buffalo-wormen

Au bain-marie setje
Chocolade vormpjes
Bakpapier
Pincet

Olijfolie (voor bakken)

200 gram pure chocolade
+/- 10 g buffalo-wormen of meelwormen
12 sprinkhanen

Chocolade smelten:
Breng een pannetje water aan de kook en zet laag. Doe de helft van de chocolade in een au bain-marie pannetje en plaats deze op het pannetje met kokend water. Roer af en toe door totdat de chocolade gesmolten is.

Choco-sprinkhanen:
Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen en bak ze even kort in wat olijfolie. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Meng de sprinkhanen voorzichtig door de gesmolten chocolade. Pak de sprinkhanen een voor een met een pincet uit de chocolade en leg op het bakpapier. Laat afkoelen, evt. even in de koelkast.

Chocola met buffalo-wormen of meelwormen:
Voeg de overige chocolade toe aan het pannetje en laat smelten. Voeg de wormen toe en warm even door. Verdeel het chocolade-wormen mengsel met een theelepeltje over de chocolade vormpjes (voor ongeveer 20 chocolaatjes). Verwijder luchtbellen en laat afkoelen, evt. in de koelkast. Druk de chocolaatjes uit de vormpjes.