Lezingen

Dr. Patricia Stevens is gepromoveerd in de Moleculaire Biologie (2010) en heeft zich in de jaren daarna verdiept in de relatie tussen voeding en gezondheid. Zij is in 2014 afgestudeerd als Epigenetisch Therapeut II bij opleidingscentrum Evenwijs. In deze periode kwamen ook de insecten en zeewieren op haar pad.

Ze geeft lezingen, verzorgt insectencatering op evenementen en bedrijfsfeesten en in de zomermaanden reist ze met haar foodtruck van festival naar festival om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met insecten en zeewier.

Want zowel insecten als zeewieren zijn erg gezond en kunnen dan ook zonder meer beschouwd worden als “superfood”. Beide zijn ook nog eens duurzaam te produceren. Minder water, minder uitstoot van broeikasgassen, over de gehele linie een efficiëntere manier van voedsel produceren. Voedsel zo gezond dat het zelfs ingezet zou kunnen worden om armoede en ondervoeding te bestrijden.

Afhankelijk van de doelgroep (het publiek) wordt nader ingegaan op een of meer aspecten van deze nieuwe manier van eten. De nadruk van een lezing kan liggen op:

  • De duurzaamheidsvoordelen
  • Insecten eten wereldwijd
  • Voedingswaarde/gezondheid
  • Insecten en/of zeewier culinair
  • De stand van zaken in Europa

Een lezing kan zowel in het Nederlands als Engels gegeven worden.

Het is mogelijk een lezing te combineren met een insectenproeverij of workshop. Voor een prijsopgave of meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Bugalicious.

Lezingen en inspiratiesessies verzorgd door Bugalicious:

2016
Cargill, Nederland
Medewerkersdag Rijk Zwaan
Rotary club, Staphorst-Reestland
Hotelschool, Den Haag
Zuyd Hogeschool, Maastricht
Psy-Fi, Leeuwarden
DSM Food Specialties, Rotterdam

2015
Elpine kampvuursessie, Elp
Lavinia Good Food, Amsterdam
Psy-Fi, Leeuwarden
Wetenschapsdag, Eemsdeltacollege Delfzijl
KillgermRIWA infodagen
AOC Terra, Winsum
AOC Oost, Almelo
Happy Insect/het Flevo-landschap, Lelystad