Waar te koop?

Uiteraard kun je bij ons insecten-en zeewiergerechten kopen op festivals en evenementen. Weten waar we staan? Bekijk dan de agenda

Zelf kopen en bereiden?

Insecten:

In Nederland zijn insecten te koop via diverse webwinkels, kleine (eko)supermarkten, enkele Jumbo’s/AH’s en groothandel De Sligro.

Enkele webwinkels:
Delibugs (ook lolly’s en kennismakingspakketjes)
Webpoelier
Bugs Originals

Er komen continue verkooppunten bij. Andere verdwijnen weer. Dus het is zeker de moeite waard om even op internet te zoeken. De prijzen en het aanbod variëren nog wel eens. Heb je een Sligro pasje, of ken je iemand die dat heeft? Dan is dat de goedkoopste optie.

Ook wordt er van verschillende kanten gewerkt aan laagdrempelige snacks met insecten door o.a. Nochey B.V, Bugzz, Delibugs…Deze producten zijn (nog) beperkt verkrijgbaar, Voor meer informatie ga je even naar de desbetreffende website. Het is onduidelijk of en wanneer deze producten in de supermarkten te verkrijgen zullen zijn.

Ook in België is men behoorlijk progressief wat betreft insecten voor menselijke consumptie. Daar zijn nu 10 verschillende soorten toegestaan, waaronder ook wasmotarven. Deze worden niet gevriesdroogd en hebben daardoor een andere structuur dan gevriesdroogde insecten. Ze hebben wat meer “bite”, een beetje zoals een garnaal. Ze zijn te koop in diverse Jumbo supermarkten, maar ook hier geldt weer dat dit per locatie verschillend kan zijn.

Wil je lekkere en gezonde hapjes uitproberen zonder dat je zelf met die enge beestjes aan de slag hoeft? Boek dan een insectenproeverij. Wel zelf aan de slag maar onder begeleiding? Dan is een kookworkshop een leuke manier om kennis te maken met insecten op je bord. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op.

Zeewier:

Toko’s, gezondheidswinkels en diverse websites:

Zeewierwinkel
Seamorefood. Een snel opkomend bedrijf in kant-en klaar zeewierproducten is . Hun producten liggen al in vele AH’s en Plus supermarkten. Voor verkooppunten bij jou in de buurt kijk je hier.

Ik koop zelf graag de gemengde zeewiersalade van TerraSana Organic Food Specialties. Deze bevat: gedroogd wakame, kombu, agar-agar, akamodoki en nori. O.a. te koop via Varuvo

Deze lijst is verre van compleet, ook hier komen continue nieuwe producten en verkooppunten bij.