Even terugblikken en vooruit kijken

Het was een mooi jaar voor Bugalicious! Druk, heel veelzijdig, leerzaam en vooral ook heel erg leuk 🙂 Een van de hoogtepunten was toch wel dat Bugalicious nu in het bezit is van een echte foodtruck! Dat ging ongeveer zo.

Begin dit jaar had ik ineens de sterke wens een foodtruck te hebben van zo’n schattige klein retro caravannetje (zo een met van die ronde vormen). Eigenlijk een beetje tegenstrijdig want ik had een paar maanden daarvoor besloten dat de verkoop van insectenhapjes erg moeilijk gaat en dat ik dit niet meer ging doen!  Want naast de mentale drempel die toch nog veel mensen ervaren komt er dan ook nog een financiële drempel bij (insecten zijn nou eenmaal niet goedkoop en je wilt ook niet voor niets de hele dag staan verkopen natuurlijk). Dus ik was er wel al achter dat ik veel meer mensen bereikte en meer kon verdienen als ik met Bugalicious ingehuurd werd voor evenementen waarbij de hapjes van te voren werden ingekocht. Dàn wil namelijk bijna iedereen wel iets proberen (gratis hè 😉 )

Maar eigenwijs als ik ben.., daar was toch weer dat visioen van een Bugalicious wagentje. En ja, wat doe je dan als je stronteigenwijs bent en het toch al helemaal voor je ziet? Dan ga je dus op zoek naar een geschikt karretje 🙂

caravan zij aanzicht

Na veel hard werk van Herman Stolte (inrichting) en Michel Velt (beschildering) was dan begin mei “De Buggie” klaar en konden we los op de festivals.

Bugalicious01

Een hele serie volgde. Kijk hier en hier voor een impressie. Voor de festivals hebben we daarnaast ook nog een heus Bugalicious tanktop en t-shirt laten maken, ontworpen door Gejanne Hoekstra. Supercool!

12391791_1183321585069096_1525537857310537274_n

Maar ik heb ook lezingen, interviews en workshops gegeven. Op scholen, congressen, bij mensen thuis en met studenten Journalistiek. Ik heb met enorm veel mensen gepraat en mijn visie kunnen geven op de huidige manier van voedsel produceren en hoe insecten kunnen bijdragen aan een moderne, duurzame voedseleconomie. Dat geeft voldoening en is ook erg belangrijk. Want als mensen het verhaal erachter horen (voedingswaarde, duurzaamheidsvoordelen en dierenwelzijn) verlaagt dat meteen de drempel om insecten in ieder geval eens te proberen.

Naast mijn eigen activiteiten zijn ook vele anderen bezig geweest met insecten als het voedsel van de toekomst. Naast allerlei intiatieven van bedrijven en/of start ups zijn er het afgelopen jaar ook heel wat profielwerkstukken en filmpjes gemaakt over dit onderwerp. Een aantal van hen heb ik hierbij van de zijlijn begeleid en dit heeft leuke scripties, onderzoekjes en filmpjes opgeleverd. Ook had ik het geluk dit jaar een stagiair te hebben van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Win-win situatie want voor de stagiair erg leerzaam, en voor mij frisse input en een paar extra handen 🙂

En dan vorige week ook nog meegewerkt aan het programma ”24Kitchen aan tafel”. Leuk om mee te maken! En het wordt ook nog eens tig keer op de zender herhaald 🙂 De Buggie wilden ze graag wat langer houden als decorstuk voor de overige afleveringen, dus ook zonder mij met insectenhapjes is mijn wagentje lekker veel op de zender te zien. Yeah!

Bugalicious gaat even 2 weken vakantie houden maar die radartjes in het hoofd staan natuurlijk niet stil. Voor het komend jaar staat alweer het een en ander op het programma. We zullen sowieso weer veel te zien zijn in festivalland. Foodfestivals maar ook zeker dance/muziekfestivals. En we gaan onze grenzen verder verkennen. Want ook in Duitsland is veel te beleven op dit gebied 🙂 De festivalagenda volgt later. Suggesties zijn van harte welkom!

We gaan daarnaast de Bugalicious notenvruchtenreep verbeteren. De smaak mag wel wat spannender en ook de verpakking gaat veranderen. Wat niet zal veranderen is het gebruik van top ingrediënten met een hoge voedingswaarde. Anders is het ook weer zo zonde van die supergezonde insecten 😉

Tussendoor blijven we ons natuurlijk ook ontwikkelen op het gebied van spannende, verrassende hapjes voor de insectencatering en verkoop vanuit de Buggie. En ik wil graag een Engelstalige website, en een echt logo, en, en..Volg Bugalicious op facebook of bezoek af en toe deze website dan blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen!

En dan tot slot: Iedereen die Bugalicious heeft geholpen op de festivals, met de bereiding van hapjes, ideeën heeft aangeleverd  of anderszins een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie jaar, ontzettend bedankt!! Fijne feestdagen allemaal!

insect christmas

 

Geplaatst in Geen categorie