Even voorstellen

Mijn huis staat in Noordoost Groningen tussen de weilanden. Ik woon daar heerlijk rustig met mijn hond en kat. Ik geniet van de houtkachel en het verbouwen van mijn eigen groente in mijn steeds groter wordende moestuin 😊

Wat betreft opleidingen heb ik verschillende dingen gedaan. Voor een overzicht daarvan even naar beneden scrollen.

Op het lab bij de RUG

Na mijn HAVO examen ben ik begonnen met een laboratoriumopleiding in de richting Biotechnologie (HLO). Ik heb toen stage gelopen bij een plantveredelingsbedrijf waar ik werkte aan de rijping van tomaat en meloen. Daarna heb ik 4 jaar gewerkt bij een aardappelveredelingsbedrijf (Agrico B.V. ), en aansluitend nog 2 jaar als analist/onderzoeker bij de vakgroep Celbiologie (Universiteit van Groningen), waar mijn taak voornamelijk bestond uit elektronenmicroscopie. Heel erg mooi om de verschillende celstructuren in detail te kunnen onderzoeken. Vervolgens stuitte ik op een promotie-traject bij de vakgroep Microbiële Ecologie (tevens aan de RuG). Dit resulteerde in 2010 met een succesvolle afronding en verdediging van mijn proefschrift. Het proefschrift ging over de genoomevolutie van een plantpathogeen, de bruinrot bacterie (bekend van aardappel). Ik heb daarna nog diverse Postdoc projecten (in deeltijd) gedaan. PCR, eiwitexpressie, het bestuderen van ecologische interacties, optimalisatie van productie van bio-ethanol uit planten en het genetisch transformeren van bacteriën en planten was waar ik me mee bezig hield.

Naast dit deeltijdwerk bij de Rug, heb ik een opleiding gevolgd tot Epigenetisch therapeut. Deze opleiding hield zich bezig met voeding in relatie tot gezondheid, en werkelijk alles wat daarbij komt kijken. Dit was echt een ongelooflijk leerzame opleiding. Het had veel raakvlak met de disciplines Biologie. Microbiologie en Immunologie. Helemaal mijn ding 😉  

In dezelfde periode begon ik met een ietwat eigenzinnige onderneming, Bugalicious (2010-2020). Ik richtte me hierbij op duurzame, gezonde voeding door introductie van insecten en zeewier als voedsel. Dat vertaalde zich voornamelijk in het geven van lezingen, workshops en de aanwezigheid met een foodtruck (De Buggie) op vele festivals en bedrijfsfeesten.  Een erg leuke tijd!

Maar inmiddels ben ik gestopt met de Buggie en catering. Ik heb vele avonturen beleefd (kijk voor een overzicht van de afgelopen jaren hier), maar ik ben nu op het punt (en de leeftijd) gekomen dat ik mijn kennis en levenservaring graag wil delen met anderen.

Opleidingen en diploma’s

2012-2014: Deeltijdopleiding “ Epigenetisch Therapeut I en II”, Evenwijs, Nijemirdum
2004-2010: Promotieonderzoek, Rijksuniversiteit Groningen, vakgroep Microbiële Ecologie
1994-1998: HLO, richting Biotechnologie, Hanzehogeschool, Groningen
1993-1994: HLO, richting Biomedische chemie, Rijkshogeschool IJseland, Deventer
1991-1993: Zuyderzeecollege Emmeloord, HAVO
1998-1991: MDGO-AW, richting Cultureel Werk “de Erven” Emmeloord

Curcussen

2013: Basiscursus Manuele Lymfedrainage, Evenwijs, Nijemirdum
2012: Themadag auto-immuunziekten, Evenwijs, Nijemirdum
2012: Cursus Energiewerk, Evenswijs, Nijemirdum
2012: Cursus Toverplanten en heksenkruiden, Kruidenenzo, Groningen
2011: Cursus Orthomoleculaire voedingsleer, Evenwijs, Nijemirdum