Toastjes zeewiertapenade met sprinkhaan

12 stuks

Benodigdheden:

(Wok) pan
Hakmachine
Weegschaal

5 g gedroogde zeewier(en)
20 g cashewnoten
20 g olijven
Olijfolie (voor bakken en extra vierge)

Peper, zeezout, chilikruiden
2 tenen knoflook
12 sprinkhanen
12 Toastjes

Bereidingswijze:

Laat de zeewier 10 minuten in water wellen.
Hak de cashewnoten en snij de olijven in stukjes.
Spoel het zeewier af in een zeef en hak fijn met de hakmachine.
Meng het zeewier, de cashews, olijven en 1 teentje geperste knoflook.
Voeg olijfolie toe tot een mooie homogene massa ontstaat.
Breng verder op smaak met peper, zout en chili kruiden toe.

Maak een beetje knoflookolie van 1 geperst teentje knoflook en olijfolie (voor bakken)

Vlak voor serveren:
Smeer de tapenade op de toastjes.
Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen.
Bak ze even kort in de knoflookolie en garneer elk toastje met een sprinkhaan