Maaltijdsalade met wormen

Voor 2 personen

Ingrediënten:

150 gram ijsbergsla
1 komkommer
1 stengel bleekselderij
1 avocado
200 gram kipfilet
50 gram cashewnoten
50 gram pompoenpitten
Stukje gember
Kommetje meelwormen of buffalowormen
Kokosolie
Theelepel geelwortel, peper, zout, teentje knoflook
Walnootolie of olijfolie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met peper, zout, kurkuma, geperste knoflook en wat geraspte gember. Bak de kipfilet in wat kokosolie totdat deze gaar en mooi bruin is.  Laat de kipfilet afkoelen.

Was de sla, komkommer en bleekselderij. Snijd in stukjes. Doe in een kom en schep om. Schep hier de cashewnoten doorheen en breng op smaak met wat peper, zout en walnoot-of olijfolie. Schil de avocado, snijd in stukjes en schep door de salade. Vervolgens de kipfilet toevoegen.

Bak de wormen een paar minuten in wat kokosolie tot ze lichtbruin en knapperig zijn, laat afkoelen en bestrooi met wat zout.

Verdeel de salade over 2 borden. Bestrooi met pompoenpitten en geroosterde wormen.

 Bug Appétit!